Hoefverzorging / Barehoof specialist

Philip Bernard van Paarden Zorg kan instaan voor het (natuurlijk / anatomisch / balanced) bekappen van je paard, pony of ezel.
Samen met jou maak ik een actieplan op voor je paard / pony / ezel:
- wat doe je met je paard?
- hoe is de leefomgeving van je paard (stalling, ...)?
- wat is de (hoef) geschiedenis van je paard?
- bij welke stijl van bekappen voel jij je het best.
- ...
Hierna bekap ik je paard met een interval tussen de 6 a 12 weken. Wij leggen geen verplichte interval op maar adviseren je wel na het bekappen hierover. De maximum tijd tussen twee bekap beurten is wel 12 weken.

Maar naast het opmaken van een bekap plan en het bekappen zelf sta ik jou ook bij met raad en daad voor de algemene hoefverzorging en indien nodig kan ik jou degelijke producten aanbieden (behandeling tegen rotstraal, zwakke hoefwand, scheuren, aanpassen stand, hoefschoenen, ...).

Mijn werkstijl is er één van respect naar jou en jouw paard toe, wij proberen zo rustig mogelijk het paard te bekappen zelf als je paard onrustig is.
Verder school ik mij continu om steeds op de hoogte te zijn van nieuwe methodieken, bekap methodes, ... . Per jaar volgen wij gemiddeld een twintigtal opleidingsdagen! Dit kan gaan over nieuwe bekap methodes tot nieuwe behandelingen van hoefziektes.

Prijzen vanaf 1/1/2023:

Prijs per paard / pony is 45€ per paard en 35€ per shetlander / mini paardje te Oost Vlaanderen

Voor werk lokaties buiten Oost Vlaanderen komt hier 5€ of 10€ per werkplek bij.

Vanaf 3 paarden op 1 lokatie is er een korting van 10% voorzien, niet op de verplaatsingskost.Dit zijn de prijzen indien je een afspraak kan maken op één van onze vaste rondes in deze regios.
Bij deze tarieven komt geen kilometervergoeding extra erbij.

Voor sommige afgelegen regio's kan er een extra kilometervergoeding aangerekend worden, dit wordt natuurlijk op voorhand vermeld.

Aandachtspunten:
  • Je paard dient "hoefsmid"mak te zijn, met andere woorden, deze dient zijn / haar hoef relatief gemakkelijk te geven en aanvaard dat deze vast gehouden wordt. Probleem gedrag zoals schoppen naar mensen dien je steeds vooraf te melden! Dit houdt niet in dan wij "moeilijke" paarden weigeren maar hier kan een meerkost aan verbonden zijn.
  • Bij reservatie geven wij een richtlijn qua tijdstip mee, de dag zelf krijg je van mij een verwittiging met een exacter tijdstip. Dit kan door omstandigheden echter wijzigen. Natuurlijk ben je steeds op tijd aanwezig.
  • Betaling kan cash of met de banccontact app. Voor professionele klanten kan betaling via factuur.
  • Wij doen ons uiterste best om de hoeven van je paard zo degelijk mogelijk te bekappen. De eigenaar speelt daar echter ook een belangrijke rol in: zorg voor schaduw op zonnige dagen, droge harde ondergrond, vliegenspray, ... .
 
 
 
 
 
 
info@paardenzorg.be | tel. 0497 41 09 46
Philip Bernard - Paarden Zorg | |